Tibet is een geografisch gebied op het Tibetaans hoogland. Het wordt voornamelijk bewoond door de Tibetanen, een van de 56 officieel etnische groepen van de volksrepubliek China. Tibet is zeer hooggelegen en heeft vele mooie locaties en cultuurstromingen.

Na de Xinhairevolutie en de stichting van de republiek china verklaarde Tibet zich in 1912 onhafhankelijk van China. Het gebied van het fatco onafhankelijke Tibet was in geografisch opzicht vrijwel identiek aan het gebied van de huidige Tibetaanse autonome regio. Het gebied bleef de facto onafhankelijk voor 38 jaarti de invasie van tibet van 1950-51 door het volksbevrijdingsleger, waarna het opnieuw deel van china werd.

Tibet is in politieke en bestuurlijke zin een autonome regio van China. het Tibetaanse cultuurgebied omvat ook delen van de provincies Sichuan en Qinghai. Daartoe behoren ook Ladakh en Sikkim in India, Bhutan en sommige delen van Nepal.

Regio tibet is dus een een groot en gebied waarin vele culturen samen komen en er prachtige verschillende landstructuren zijn.