Tibetdoc

Accueil du site

Tibetdoc

 • FREIES TIBET ? Staat, Gesellschaft und Ideologie im real existierenden Lamaismus.”

  de Albert Ettinger

  30 septembre, par Albert Ettinger
  FREIES TIBET ? Staat, Gesellschaft und Ideologie im real existierenden Lamaismus.” de Albert Ettinger

 • Boeddhisme en Islam

  25 juillet, par Elisabeth Martens, geirnaert fred
  Op 6 juli 2014 meldt AFP dat "De Dalaï Lama de boeddhisten oproept om het geweld tegen moslims te stoppen". Dat zijn mooie woorden. In de hoop dat hij consequent zal zijn en dus ook de analyse maakt van het Tibetaanse boeddhisme en zijn - niet zo vreedzame - relaties met de Islam vroeger en nu, maken wij die analyse reeds hier.
  Historische context van de rivaliteit tussen moslims en boeddhisten
  De rivaliteit tussen moslims en boeddhisten is een lang verhaal. Hier de beknopte versie...
  Kort (...)

 • Bouddhisme et Islam

  25 juillet, par Elisabeth Martens
  Le 6 juillet 2014 AFP nous rapporte que "Le Dalaï Lama appelle les bouddhistes à stopper les violences contre les musulmans". Ce sont des belles paroles. En espérant qu’il soit conséquent et fasse aussi l’analyse des relations - pas tellement pacifiques - entre le bouddhisme tibétain et l’islam, passé et présent, comme on le fait déjà ici.
  Contexte historique de l’animosité entre Bouddhistes et Musulmans
  C’est une longue histoire, assez méconnue, dont voici un résumé succinct... Les conquêtes (...)

 • Jean-Paul Desimpelaere : mijn interesse voor Tibet

  21 juillet, par geirnaert fred, Jean-Paul Desimpelaere
  In 1985 had ik de gelegenheid om een journalist van een bekend belgisch dagblad te vergezellen op een reis in het landelijke China.Hij wou er een reportage maken over de landbouwhervormingen : ontbinding van de landbouwcommunes en herverdeling van de gronden aan de landbouwers. Ik ben er steeds van uit gegaan dat wanneer je een land wil doorgronden, je in de eerste plaats moet onderzoeken hoe het de meerderheid van de bevolking van dat land vergaat. In die tijd was nog 80% van de Chinezen (...)

 • Het parcours van Elisabeth Martens

  20 juillet, par Elisabeth Martens, geirnaert fred
  Mijn parcours : biologe, gespecialiseerd in Traditionele Chinese Geneeskunde, Nanjin (1988-91), therapeute en lerares chinese geneeskunde en chinese gezondheidstechnieken. Talrijke reizen in China (Tibet inbegrepen). Sedert lang geïnteresseerd in verscheidene denkwijzen, waaronder ook religies.Suivre la vie du site RSS 2.0 | Plan du site | Espace privé | SPIP | squelette